Nuffnang

Friday, 13 June 2014

SARAH DEMAM!!!

Assalamulaikum.

Poor Sarah, dah 2 hari demam.
Don't know how to express how worried I was when I notice she has fever.
This is the first time she got fever, dat's why mummy abit panic. 
I keep thinking and worried about serious bacterial illness or the temperature of the fever is dangerous to my baby.

Semalam, Sarah langsung tak mahu kat orang except her mummy.
Nak berdukung je keje nye. Mummy duduk die melalak. Adoyai anak....
Dengan cuaca di luar yang agak panas, dengan shu badan dia yang panas.... mummy jadi risau terlebey.
Nak tidurkan pun die melalak, kuat pula tu.

Esok nak buat kenduri akikah untuk dia + wedding adik ipar.
Macam mana kalau Sarah masih tak sehat and ofcos die merengek sepanjang masa.
Alahai kesiannya anak mummy.

I just act calm for the time being, tapi memang tak boleh tipu bergelora perasaan bila pegang badan anak still panas. Hopefully the fever go down quickly coz I can't stand to watch my baby in pain.

Tata (*_~)

4 comments:

  1. Anak x sihat memang mak x senang duduk.. X senang hati... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... rumah mak mertua tengah sebok kenduri kahwen + akikah, die lagi la tak selesa.

      Delete
  2. dayah, aku tak ada anak. Tapi anak sedara ramai. heee.. so aku just advice ko mandikan anak ko kalau panas sangat. tapi jangan la terus jirus. pelan2 siram badan dia, siram kepala dengan air paip je. sebab anak sedara aku pernah masuk hospital demam teruk, doktor mandikan dia sampai terjerit2. then, sekarang alhamdulillah stiap kali demam je. mandikan dengan air paip je. pastu cepat2 bawak kuar. lap sikit2 je. memang dulu petua kita tak leh mandikan. sekarang ni doktor suh mandikan je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku mmg mandikan die yani, sbb sarah ni jenis kulit sensitif. kalo panas sikit mmg naik ruam. ni die demam rupenye sebab nak kene chickenpox. sian die.

      Delete